Individueel aansluiten

Kom je niet aan een eigen groepje of is je groepje te klein? Geen enkel probleem, Chocalicious organiseert ook workshops waarbij je kunt aansluiten.

Eens per maand, doorgaans elke tweede zondag van de maand*, organiseert Chocalicious een chocoladeworkshop om 11h en je hoeft zelf geen eigen groep samen te stellen. Sluit gezellig aan, alleen, met twee, of met een stel vrienden.

Je kunt kiezen tussen twee formules die alternerend worden georganiseerd: 

Een plezante chocoladeworkshop van ongeveer 2 uur aan 55€ pp.

De luxe variant van 2,5 à 3 uur aan 75€ pp inclusief het maken van een chocoladeschoentje en een glas bubbels om mee af te sluiten.

Praktisch

We starten met een woordje uitleg over (werken met) chocolade. Welke soorten chocolade bestaan er? Welke cacaobonen worden zoal gebruikt? Wat is ‘tempereren’ en waarom is het noodzakelijk? Daarna ga je zelf aan de slag, gebruik makend van de verschillende uitgelegde technieken; mouleren, enroberen, … Je leert hoe je een vorm afvult en een spuitzak hanteert.

Samen maken we een paar grappige chocoladelollies, je leert enroberen en maakt heerlijke rotsjes.

Bij de workshop ‘Gouden Schoen’ maak en decoreer je ook een stijlvol stukje holgoed; een chocolade schoen, experimenteren we met rode en gouden kleurstoffen en sluiten we feestelijk af met een glaasje bubbels.

De workshop is inclusief koffie, thee, frisdrank en …  chocolade. Schorten en haarnetjes zijn voorzien zodat je kleding netjes blijft.

Alles wat je tijdens de workshop maakt (en niet ter plekke opeet), neem je mee naar huis (verpakkingsmogelijkheden zijn voorzien).

Dit zijn de enige chocoladeworkshops waarbij je kunt aansluiten en ze worden doorgaans in het Nederlands gehouden.

De workshops zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 9. Kinderen van 9 jaar tot 15 jaar zijn welkom indien vergezeld van een deelnemende volwassene.
(Jongeren krijgen bij de Gouden Schoen workshop een glaasje fris ipv cava.)

Details:

Deze workshops gaan door bij een minimum van 6 deelnemers en worden doorgaans gehouden in het Nederlands.
* Wijzigingen in data en tijdstip mogelijk.
* Enkel op reservatie, welkom na bevestiging.

Schrijf je in met behulp van het formulier hieronder: