Een chocoladeworkshop met roze chocolade.
Maak kennis met Ruby van Callebaut!!

Na donkere, melk en witte chocolade is ruby de meest spectaculaire chocolade ontdekking in 80 jaar. De roze kleur en zurige smaak zijn van nature aanwezig in de ruby cacaoboon. Er worden geen vruchtenaroma’s of kleurstoffen toegevoegd.

Bij Chocalicious in Antwerpen kun je hem niet alleen komen proeven, je kunt er zelfs mee komen werken.

We starten met een woordje uitleg over chocolade. Hoe wordt chocolade gemaakt? Wat is ‘tempereren’ en waarom is het noodzakelijk? Waar zit hem het verschil tussen puur, melk, wit en … roze.

Daarna ga je zelf aan de slag, gebruik makend van verschillende technieken; mouleren, enroberen, … Je leert hoe je een vorm afvult en een spuitzak hanteert.
Samen maken o.m. een paar grappige bi-colore chocoladelollies en een stel rozige krokante chocoladesensaties.

Terwijl onze pink chocoladecreaties opstijven, drinken we een feestelijk glaasje bubbels!

Praktisch

De workshop is inclusief koffie, thee, frisdrank, een glaasje pink bubbles en … chocolade.
Schorten en haarnetjes zijn voorzien zodat uw kleren netjes blijven. Alles wat u tijdens de workshop maakt (en niet ter plekke opeet), neemt u mee naar huis (verpakkingsmogelijkheden zijn voorzien).

  • Prijs: 75€ pp. gebaseerd op minimaal 6 deelnemers.
  • Maximaal 12 deelnemers.
  • Duur: Ongeveer 2,5 uur.

Goesting gekregen?
klik-hier

Prijs excl BTW

   

 

Tijdens deze workshop wordt enkel pure chocolade gebruikt (ref 811) en Ruby (ref RB1), beiden van Callebaut.