Wellicht weet je dat chocolade gemaakt wordt van cacaobonen. Maar hoe precies?

Tijdens de Chocalicious mini chocolade workshop krijg je inzicht in het complexe productieproces “from bean tot bar”. Carolien vertelt je hoe kostbare cacaobonen uiteindelijk getransformeerd worden tot een heerlijk stukje chocolade.

Daarna volgt een woordje uitleg over chocolade en hoe die te bewerken. Wat is ‘tempereren’ en waarom is het voor sommige toepassingen noodzakelijk? Carolien demonstreert ter plekke hoe chocolade wordt getempereerd en met deze heerlijke chocolade ga je daarna zelf aan de slag.

We maken 2 verschillende chocoladesnoepertjes waarbij je meteen zult merken waarom we de chocolade eerst moesten tempereren.


Schorten en haarnetjes zijn voorzien zodat je kleding netjes blijft. Alles wat je tijdens de workshop maakt (en niet ter plekke opeet), neem je mee naar huis (verpakkingsmogelijkheden zijn voorzien).

Tijdens deze demonstratie wordt een kopje koffie, thee of water aangeboden, met enkele zelfgemaakte caraques

Praktisch
  • Voor groepen van 15 tot 30 personen
  • Duur: 1,5 uur
  • Prijs: 36€ pp
    (30€ pp excl BTW)

Goesting gekregen?
klik-hier